Sportfiske för fångst av finaste fisken

Bland alla de hobbys du kan ha måste väl sportfiske vara en av de få som kombinerar tekniskt know-how med kulinariska upplevelser. Det finns anläggningar över hela landet med dammar där du kan fiska högklassiga fisksorter som öring, regnbåge och t.o.m. karp. Vad kan vara en bättre familjeutflykt än en där barnen får vara med om att fiska, och dessutom med framgång. Sportfiske med bra fångst får den rätt utrustningGlöm mörtarna barnen drar upp från bryggan vid sjön runt knuten från hemmet, och som ni blir så illa tvungna att släppa i vattnet igen, eftersom de är så ynkligt små – på anläggningar för sportfiske är fångsten garanterad och riklig. Det rena vattnet gör att fiske förökar sig väl och detta säkerställer de besökandes goda fångst.

Detta är sportfiske med fångst

Nu låter ordet anläggning inte så kul, men det speglar inte den egentliga upplevelsen. Ta till exempel Raus sportfiske i Råå i Skåne. Detta är en plats dit du åker för nöjes skull, med hela familjen, eller som firmautflykt. Det finns möjlighet till boende, fullt utrustat med kök, bad och olika sovrum, och en strand finns i omedelbar närhet. För barnen finns det en barndamm där de kan meta, och även några djur de säkert är intresserade av. Råå är inte den enda anläggningen för sportfiske i landet med en så hög standard, men det är definitivt ett riktigt bra ställe.

Det behövs stora ytor föra att kunna erbjuda sportfiske. Ett antal dammar fordras för att hålla koll på de olika tillväxtstadier fiskarna befinner sig i. När fiskarna vuxit sig stora nog placeras de i dammarna som besökarna fiskar från, men innan dess måste de hållas i andra dammar. Eftersom de lever i ett slutet vattensystem är näringstillförsel a och o för att de ska frodas. Beroende på vilket slags foder fiskarna får smakar de olika. Dåligt foder ger illasmakande fiskkött, så det gäller att investera i bra produkter.