Flugfiske och rätta flugan

För en amatör kan flugfiske te sig rätt enkelt. För att slippa masken är det ett hänge med fjädrar och glittrande delar som får spela fiskens byte så att den lockas att nappa. Men riktigt så enkelt är det egentligen inte, det vet den som satt sig in en smula i flugfiske och flugor. Olika fiskar nappar nämligen på olika flugor och det är i det närmaste en vetenskap att ha koll på vilken som blir rätta flugan för att få flugfiske och flugor att bli rätta modellen för ymnig fångst.

Rätt flugfiske och flugor ger större fångst

För att försvåra saken, så är det inte heller bara att lära sig att den och den flugan fungerar för att fånga till exempel öring, utan för flugfiske och flugor gäller det dessutom att ha koll på årstiderna. Fiskarna nappar nämligen på olika insekter vid olika årstider, så det är ganska många olika flugor som kan komma på fråga för en viss fisk. Flugfiske och flugor handlar alltså mycket om att känna fisksorterna så väl att fiskaren väljer rätta flugan för varje tillfälle.Flugfiske med rätt utrustning ger härligt fiske

Nu är det inte menat att ta musten ur dig som vill börja med flugfiske och flugor, så att du inte ens orkar börja, utan att skildra hur spännande och mångfacetterad denna typ av fiske kan vara. För dig som vill börja med flugfiske och flugor så finns det fiskeset att köpa som är inriktade på en viss sorts fisk, där du köper till passande flugor och sedan med målet på just denna fisk sätter igång. Ju mer erfarenhet du samlar, desto mer fascinerande är den här sysselsättningen. Och till skillnad från många andra fritidssysselsättningar så kommer du ofta hem med kvällsmaten utan att behöva göra en extra runda till livsmedelsaffären. Vad är väl ett bättre mål mat än en läcker nyss fångad fisk. Vetskapen att det var du som stod för fångsten ger ditt självförtroende en rejäl kick.